Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  25,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2007

Nr. pagini: 537 pagini

ISBN: 9789737232243

Categorii: Dicționare și ghiduri

Descriere

Scopul lucrării de faţă este acela de a oferi indicaţii generale privind viaţa şi opera scriitorilor, care să orienteze cititorul în încadrarea lor într-o anumită epocă şi într-un anumit curect, informându-l care sunt dominantele tematice şi stilistice ale fiecăruia. Intenţia acestei lucrări este de a trimite cititorul la alte lecturi despre scriitori şi din opera acestora, şi nu de a suplini astfel de lecturi.
Având în vedere că ne adresăm unui public de vârstă şcolară, am cuprins în lista de autori cu precădere scriitori ale căror opere s-au adresat copiilor sau tineretului, chiar dacă valoarea lor literară ar fi trebuit să ne determine să le acordăm un loc proporţional mai redus, în bibliografii sunt cuprinse titluri de carte pentru copii, de literatură science-fiction, de roman poliţist.
Nu lipsesc din listă nici folcloriştii, nici cei mai însemnaţi critici şi istorici literari, în ceea ce-i priveşte pe ultimii, având în vedere că elevii sunt mai puţin interesaţi de acest tip de lecturi, am omis numele unor critici de curând afirmaţi, care nu sunt trataţi în articole separate de dicţionar, deşi sunt citaţi în bibliografiile a numeroşi autori, în măsura în care numele lor vor deveni mai cunoscute publicului larg şi se va observa o creştere a interesului cititorilor pentru exegeză, îi vom include într-o ediţie viitoare.


Comandă online Dictionar de scriitori romani la 25,00 lei scrisă de Catalina Maranduc, tiparită la editura Lucman în anul 2007. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dictionar de scriitori romani nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.