Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  12,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 1983

Nr. pagini: 284 pagini

Categorii: Dezvaluiri si documente, Diverse, Istoria Europei, Istorie, Informatii / Spionaj

Descriere

La 27 august 1941, cinci magistrati francezi, care constituiau o „Sectie Speciala' a Curtii de Apel din Paris, au condamnat la moarte trei oameni.

Cei trei condamnati, Brechet, Bastard si Trzebrucki, erau simpli detinuti preventiv, judecati deja pentru „delicte politice' .si condamnati, pentru aceste fapte, de catre tribunale corectionale la pedepse de cincisprezece luni, doi ani si cinci ani închisoare. Bastard, Brechet si Trzebrucki au facut apel împotriva condamnarilor. în ciuda insuficienti dovezilor de culpabilitate, judecatorii Sectiei Speciale i-au condamnat la moarte, fara drept de apel sau recurs, în zorii zilei urmatoare ei au fosl decapitati.

Aceste condamnari si executii au fost 'ordonate de seful statului, maresalul Petain, de ministrul de interne Pierre Pucheu si de ministrul justitiei, Joseph Barthelemy.

Istoria Frantei ocupate ramîne înca obscura. Nimic nu poate fi explicat, daca nu se patrunde în miezul lucrurilor. Straturi de ceata se interpun însa intre acele timpuri si noi,

„Sa nu va încredeti în ceea ce va voi spune, eu nu aveam decît o viziune partiala a lucrurilor', mi-a spus unul dintre fostii ministri ai maresalului Petain.


Comandă online Dosarul Sectiei Speciale la 12,90 lei scrisă de Herve Villere, tiparită la editura Politica în anul 1983. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dosarul Sectiei Speciale nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.